maandag 22 mei 2017

Sleurhut (2)

Een mens is een gewoontedier. Dat heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Zo kan een mens zich aan van alles en nog wat aanpassen en vind je mensen als Eskimo’s op de Noorpool, in de bittere kou, en als nomaden in de Sahara in Afrika onder de hitte van een tropenzon. Alles went, zelfs het klimaat. Maar als een mens eenmaal gewend is aan een bepaalde temperatuur en cultuur dan is het ontwennen daarvan niet makkelijk. Dat is dus het nadeel. Bernard en ik kunnen ervan meepraten. Toen wij in Kenia gingen wonen kostte het ons een paar jaar om aan alles te wennen, voor het terug migreren gold hetzelfde. Alles went, maar als je eenmaal gewend bent is het ontwennen lastig.

Precies om die reden zijn wij dol op onze Kip-caravan. Want bij elke vakantie, kort of lang, zijn wij al binnen een halve dag ‘gewend’. In de periode dat wij nog van het huisjes huren waren kostte het mij minstens twee dagen om aan het huisje te wennen. Zo gingen we eens een weekje naar NormandiĆ« in een huisje, in mijn herinnering was dat maar een paar dagen. Want die eerste dagen bestonden louter en alleen aan het wennen aan het huisje.

Maar dat is nu voorbij. We parkeerden onze Kip onlangs voor een lang weekend in Drenthe. (Bernard moest in een Drents dorp preken, dus mooie reden om Drenthe te verkennen.) De camping was rustig, landelijk en Drentser dan Drents: Want naast kamperen kon je er echte plaggenhutten huren. Modern, dat wel, met vloerverwarming, maar aan de buitenkant leek het net echt. Voor ons nieuw en anders. Maar toch voelde ik me al na een paar uur thuis tussen die plaggenhutten. En dat kwam omdat we zelf in onze vertrouwde Kip koffie dronken en een boekje lazen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten