maandag 25 maart 2019

De Zwemmer



De Westereen heeft niet veel mooie wandelpaden, eigenlijk is er maar één: het pad langs de Zwemmer. Maar dan heb je ook wat: een pad dat in elk seizoen weer anders is. In de winter kun je bijna tot aan Driezum toe kijken, in de lente wordt dat uitzicht belemmerd door fluitenkruid, in de zomer passeert het één na het andere bootje je en in de herfst zie je overal ‘toerebouten’ (lisdoddes). Kortom: hetzelfde wandelpad steeds weer anders.

Na een winter die niet bijster uitnodigde tot wandelen trok ik vorige week de wandelschoenen aan voor het Zwemmer-pad. Het was 19 maart. Twee dagen voor die datum waar ik al weken naar uitkijk. We liepen met zijn tweetjes, babbelden gezellig over van alles en nog wat en bij het bankje in de kromming van het pad bleven we een half uurtje zitten. De lucht was puur blauw, het water van de Zwemmer kaatste die puurheid terug en naast het bankje richtten een paar kleine madeliefjes in het gras hun kopjes dapper naar de zon op. Hiervoor hoeft een mens niet naar Mallorca. 

De terugweg was nog mooier dan de heenweg, met de zon op ons gezichten. Thuisgekomen zette ik meteen een paar foto’s op Facebook. Met als titel: ”Het riet langs de Zwemmer fluistert dat de lente komt.” “Hoe weet jij wat het riet fluistert?”, was een reactie. Uiteraard weet ik dat niet, het was alleen beeldspraak. Maar dat is een taal die ook in de bijbel voorkomt. Jezus Zelf zegt dat we in de bloemen en vogels iets van God mogen zien. En dat Hijzelf weliswaar niet met het oog te zien is, maar dat zijn schepping wel degelijk een taal spreekt: Dat Hij leeft en dat zijn zorg voor de mensheid niet ophoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten