maandag 9 mei 2022

Maar...


 

Na twee jaar Coronaepidemie werd het oorlog in Oekraïne. Na ruim twee maanden oorlog daar schoot iemand in Nederland twee mensen dood in een zorginstelling. Intussen is het overal zo droog dat de oogsten van tuinders dreigen te mislukken. De oogst van tarwe ligt zo ie zo op zijn gat vanwege de oorlog. De prijzen van het brood zullen dus omhoog gaan, ze zijn eigenlijk al omhooggegaan. Benzine is nog nooit zo duur geweest en de energie rekeningen rijzen de pan uit. Er even tussen uit om op vakantie te gaan in de meivakantie lukte niet voor veel mensen omdat het personeel op Schiphol staakte. Corona mag weliswaar verdwenen zijn, veel scholieren en studenten hebben er nog steeds mee te maken want hun manier van studeren is zodanig in de knel gekomen dat ze nu dreigen te zakken voor hun examens. Veel stellen zijn er tijdens de Corona achter gekomen dat ze eigenlijk niet bij elkaar passen, dus het aantal scheidingen en gebroken gezinnen neemt toe.

Van regelmatig naar het journaal kijken word je niet gelukkig in Nederland. Want het lijkt er vaak op of ze daar in Hilversum alleen maar interesse in slecht nieuws hebben. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de toeslagen affaire en de moord op Pim Fortuin. Dat laatste was zulk slecht nieuws dat er nu, twintig jaar na dato, een televisieserie van is gemaakt, alles wordt nog es een keer gespeeld door acteurs. Goed nagespeeld slecht nieuws doet het goed op tv. Hoeveel oorlogsfilms zijn er niet beroemd geworden na de tweede wereldoorlog?

‘In de wereld zal jullie veel lijden overkomen’, zegt Jezus in Johannes 16: Hij wist en weet ervan. Gelukkig ging hij verder: ’Maar houd goede moed, Ik heb de wereld overwonnen!’

Dat is de boodschap die elke christen met zich meedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten